HINDI, MARATHI, KANNADA (INDIA) I KINDERSTEMMEN STEMMENBANK

Aadi Hindi

Klankleeftijd 9-11 jaar

Aadi Kannada

Klankleeftijd 9-11 jaar

Hindi kinderstemmen, Hindi kinderstem, Marathi kinderstem, Marathi kinderstemmen, Kannada kinderstem, Kannada kinderstemmen, India kinderstem, India kinderstemmen,India kinderstem voice over, India kinderstemmen voice overs, Native Indiaas kinder stemacteur, Indiaas kinder stemacteurs.

Over de Hindi taal

Het Hindi is de primaire officiële taal van India en wordt in een groot deel van het noorden van dat land gesproken, ook als lingua franca. Het is de officiële taal of een van de officiële talen van de staten Bihar, Chhattisgarh, Haryana, Himachal Pradesh, Jharkhand, Madhya Pradesh, Rajasthan, Uttarakhand en Uttar Pradesh. Daarnaast ook van Delhi en de unieterritoria de Andamanen en Nicobaren en Chandigarh.

Over de Kannada taal

Kannada (ಕನ್ನಡ) is een van de oudste Dravidische talen en wordt in allerlei dialecten door zo'n 38 miljoen mensen als moedertaal gesproken.

Kannada wordt door de Kannadiga gesproken in de Indiase staat Karnataka en in de aangrenzende staten van Karnataka. Ten gevolge van emigratie zijn er ook buiten India gemeenschappen Kannada-sprekers te vinden, vooral in de westerse wereld en het Midden-Oosten.

Over de Marathi taal

Marathi is een taal, die in de Indiase deelstaat Maharashtra wordt gesproken, maar ook in de daaraan grenzende deelstaten Gujarat, Madhya Pradesh, Goa, Karnataka en Andhra Pradesh. Ongeveer 70 miljoen mensen hebben het Marathi als moedertaal, 20 miljoen spreken het als tweede taal. De taal behoort tot de zuidelijke groep van de Indo-Arische talen.