AFRIKAANS (ZUID AFRIKA) I KINDERSTEMMEN STEMMENBANK

Hendre M

Klank 12-15 jaar

Thommi M

Klank 12-15

Marli F

Klankl 10-13 jaar

Mela F

Klank 10-13 jaar

Afrikaans kinderstemmen, Zuid Afrika kinderstemmen,Afrikaanse kinderstemmen, Afrikaanse kinderstem, Zuid Afrikaanse kinderstem, Africaanse kinderstemmen, Afrikaanse kinderstem voice over, Native Afrikaanse kinderstemmen voice overs, Native Zuid Afrika kinder stemacteur, Native Zuid Afrikaans kinder stemacteurs, Kinderstemmen Africa.

Over de Afrkaanse taal

Het Afrikaans is een West-Germaanse taal die hoofdzakelijk in Zuid-Afrika en Namibië wordt gesproken. De taal is een dochtertaal van het Nederlands, ontstaan uit zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten, en werd historisch Kaaps-Hollandsgenoemd. Waarschijnlijk is 90 tot 95 procent van de woordenschat van Nederlandse origine. Zowel grammaticaal als in woordenschat is de taal beïnvloed door het Portugees, het Frans, het Maleis, de Bantoe-talen, de Khoisan-talen en tegenwoordig ook door het Engels. De grootste verschillen tussen het Afrikaans en Nederlands zijn dan ook de spelling, morfologie en grammatica.


Deze twee Nederfrankische talen zijn onderling verstaanbaar. Voor Nederlandstaligen is het gemakkelijker om Afrikaans te verstaan dan omgekeerd maar het tegenovergestelde wordt ook weleens beweerd.